Hot Bird është emri me të cilin njihet flota e satelitëve televiziv e drejtuar nga Eutelsat që është e vendosur në një pozicion gjeostacionar në 13 gradë lindje mbi Ekuator. Është një pozicion shumë i përshtatshëm për marrjen e stacioneve televizive në Evropë, Amerikë Veriore dhe Lindje të Mesme. Në të ndodhen shumë stacione italiane dhe franceze por edhe një seri stacionesh nga shumë vende të tjera.

Crystal Clear app display.png Ky artikull në lidhje me Teknologjia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.