Hungarezët ose Maxharrët apo Magjarët të njohur edhe si Magyar (hungarisht : magyarok) janë një grup etnik që flet gjuhën hungareze dhe jetojnë në Hungari.

Hungarezët në Hungari (1890)

Hungarez thirren edhe pjesëtarët e popujve tjerë që kanë shtetësinë e Hungarisë. Janë rreth 13,1–14,7 milion hungarezë, 8,9-9,5 milion e të cilëve jetojnë në Hungari.

Shiko dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto