"INSEAD" (Institut européen d'administration des affaires) është një shkollë biznesi evropiane me komplekse universitare në Paris, Singapori dhe Abu Dabi. Ngritur që në vitin 1957.

"INSEAD" u rendit e 5-a ndër shkollat evropiane të biznesit në 2019-ën nga gazeta "Finacial Times"[1]. "INSEAD" ka gjithashtu një program PhD (doktoraturë) si dhe një numër programesh Master në fusha të caktuara të menaxhimit si marketing, financë apo sipërmarrje.

Programet e saj janë trefish të akredituara nga sistemet ndërkombëtare AMBA, EQUIS dhe AASCB[2]. Shkolla numëron mbi 50000 ish-studentë në fushat e biznesit dhe politikës, si Jean de Luxembourg dhe Arnaud Montebourg.

ReferimeRedakto

  1. ^ Stampa:EnEuropean Business School Rankings 2019
  2. ^ Stampa:EnTriple accredited business schools (AACSB, AMBA, EQUIS)

Lidhje të jashtmeRedakto