ISBN-ja ёshtё shenja dalluese e teksteve dhe librave me qëllim tё mos lejimit tё kopjimit dhe keqpërdorimit tё tyre.[1] Publikuesit e blejnë ose e marrin ISBN nga një filial i Agjencisë Ndërkombëtare të ISBN.

Një kod 13 shifror ISBN-je

Një ISBN i vihet në korrespondencë çdo edicioni ose varianti të një publikimi. Për shembull, një libër elektronik ose fizik i të njëjtit libër do të kenë ISBN të ndryshme. ISBN-ja është e gjatë 10 shifra nëse është vendosur para vitit 2007 ose 13 shifra nëse është vendosur pas 1 Janar 2007. Metoda e vënies së ISBN-ve varet nga shteti dhe dallon nga njëri tek tjetri në varësi të madhësisë së industrisë së tij të shtypit.

Burimi i të dhënave

Redakto
  1. ^ LIGJIN PËR BOTIMIN E TEKSTEVE SHKOLLORE, MJETEVE MËSIMORE, LEKTYRËS SHKOLLORE DHE TË DOKUMENTACIONIT PEDAGOGJIK Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine