I rritur nënkupton çdo person që nuk njihet më si minoren dhe mund të ketë ligjërisht kontroll mbi vetveten, veprimet dhe vendimet e tyre, duke shuar prej asaj pike kontrollin dhe përgjegjësinë ligjore të prindërve mbi ta. Shumica e popujve e kanë vendosur moshën e shumicës (age of majority) në moshën 18, duke e përfshirë Kosovën dhe Shqipërinë, sipas Ligjit Themelor të Punës.[1]

Burimi i të dhënave

Redakto
  1. ^ "LIGJIN PËR ARSIMIN DHE AFTËSIMIN E TË RRITURVE" (PDF). Kuvendi i Kosovës. 2005-07-22. Arkivuar nga origjinali (PDF) më 2007-09-29.