Ikbal Çika është gazetarja e parë shqiptare femër[1].

Ajo dha një kontribut të rëndësishëm ne rritjen e emancipimit shoqëror dhe edukimit të gruas . Ka qenë kryeredaktorja dhe administratorja e parë e gazetës “Arbëria” dhe pronare e gazetave si “Java”, “Shpresa Kombëtare”, “Ylli i Mëngjesit” dhe “Gruaja Shqiptare”[2].

Ajo ishte kontribuese dhe drejtuese e gazetave “Minerva”, si dhe “Arbenia”, “Rilindja e Arbërisë”, “Vullneti i Arbërisë” etj. Në gazetat që ajo drejtoi vihej re interesimi i vecantë në tema që trajtonin gruan shqiptare dhe e vinin atë në qendër[3].


ReferimetRedakto