Ikosaedri rrotullues
Rrjeta i ikosaedrit të rregullt

Ikosaedri i rregullt është poliedër i rregullt konveks i cili kufizohet me 20 trekëndësha barabrinjës (faqe) ka 12 kulme dhe 30 tehe.

Sipërfaqja dhe vëllimiRedakto

Sipërfaqja S dhe vëllimi V I një ikosaedri të rregullt me teh a njehsohet sipas formulave:

 
 .

DualitetiRedakto

Nëse i bashkojmë qendrat e ç'do dy faqeve fqinje me nga një segment atëherë fitohet Dodekaedri i rregullt i cili është figurë duale e ikosaedrit të rregullt.


  Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.