Ilir Harxhi është një regjisor dhe skenarist filmash shqiptar.

JetaRedakto

Ilir Harxhi ka lindur në 18 qershor 1960 në Tiranë. Është diplomuar si inxhinier në 1992 në Tiranë. Ka studiuar për Regji Filmi nga 2004 deri në 2006 në Akademinë e filmit "Marubi" në Tiranë. Filmi i parë artistik "Piano", 2006. Filmi i dytë artistik "Një weekend jashtë sezonit" në 2006 ishte pjesmarës në Festivalin e 12- të Filmit Shqiptar, në TIFF. Ka çelur shtëpinë filmike "Idea film" në 2007 me seli në Tiranë.

ReferimeRedakto