Madhësi matëse
Sistemi Anglez
Madhësia Gjatësia
simboli
Njësia Inch
simboli in / ″
SI 0,0254 m
redaktoni kutinë

Inçi (angl. Inch; simboli in apo ) është një njësi matëse e gjatësisë që nuk bënë pjesë në sistmin SI. Inçi përdorët në vendet me kulturë anglosaksone, si Britania e Madhe, Shtetet e Bashkuara dhe në shumë fusha të teknologjisë.

KonvertimiRedakto

120:4 in =

  • =0,0254 m
  • =2,54 cm
  • =1/12 ft = 0,083333 ft
  • = 1/36 yd = 0,027777 yd
  • = 0,00001578283 mi