In Flames

Grup suedez i muzikës metal

In Flames është një grup muzikor suedez nga Gotherburg-u,i formuar më 1990.Ata kanë realizuar 10 albume,3 EP,dhe një live DVD.Në 2008,In Flames kishte shitur mbi 2 milion rekorde kudo nëpër botë.

In Flames duke performuar live.

Formimi Redakto

In Flames  është formuar në vitin 1990 nga Jesper Strömblad si një projekt anësor nga grupi i tij i atëhershëm Ceremonial Oath.Qëllimi i tij ishte të shkruante këngë me një drejtim më melodik, gjë të cilën ai nuk ishte i lejuar të bënte në grupin e tij.Në 1993,Jesper vendosi të largohej nga Ceremonial Oath për shkak të diferencave muzikore dhe filloi te fokusohej më shumë në In Flames.

Albumet Redakto

 • Lunar Strain (1994)
 • The Jester Race (1996)
 • Whoracle (1997)
 • Colony (1999)
 • Clayman (2000)
 • Reroute to Remain (2002)
 • Soundtrack to Your Escape (2004)
 • Come Clarity (2006)
 • A Sense of Purpose (2008)
 • Sounds of a Playground Fading (2011)
 • Siren Charms (2014)
 • Battles (2016)
 • I, the Mask (2019)
 • Foregone (2023)