Interseks

faqe kthjelluese e Wikimedias

Personat interseksualë lindin me një kombinim karakteristikash seksuale duke përfshirë kromozonet, hormonet, ose organet gjenitale që sipas zyrës së OKB për Komisionerin e Lartë të të Drejtave të Njeriut, “nuk përputhen me karakteristikat e trupave mashkullorë dhe femërorë”. Këto variacione përfshijnë ambiguitet gjenital, si dhe kombinime kromozonale dhe seksuale se sa kombinime XY-për meshkujt dhe XX-femëror.[1]

Personat interseksualë në të kaluarën referohehsin si "hermafroditë".

Referime Redakto

  1. ^ Domurat Dreger, Alice (2001). Hermaphrodites and the Medical Invention of Sex (në anglisht). USA: Harvard University Press. ISBN 0-674-00189-3.