Intuicionet e tranzicionit 1 - Shkenca sociale, me Autor Preç Zogaj. Shtëpia botuese: UET Press, faqet e librit 510. ISBN 978-99956-39-20-4

I shkruar me gjuhën e bukur, të pasur dhe tërë elegancë të shkrimtarit dhe të publicistikës politike, libri është një dëshmi unike dhe koherente e tranzicionit shqiptar në të gjithë kompleksitetin e tij, që nga fillimi i Lëvizjes së dhjetorit 1990. Ngjarjet e asaj kohe autori i ka përjetuar si një shpërthim intuicionesh dhe na i jep në libër përmes një pasurie të madhe të të dhënave, dëshmive e ngjarjeve të kohës. Libri është një kontribut i rëndësishëm në bibliotekën e tranzicionit shqiptar.