Isak Shehu lindi në qytetin e Peshkopisë, ku mori edhe mësimet e para. Në vitin 1981 u diplomua për kompozim e trombë në Akademinë e Arteve. Më pas u specializua për pedagogji muzikore dhe sofistike trombistike në Itali. Aktualisht është profesor në UA. Përveçse botimeve të tjera që ka realizuar në këtë fushë, ai është instrumentisti i parë që nxori instrumentin e trombës në skenat shqiptare.