Islamizimi ose myslimizimi është procesi i konvertimit shoqëror në Islam.

Ajo fe botërore ka fillimet e saj në shekullin 7, edhe më vonë u shpërnda në masë të madhe në Afrikë dhe Azi, dhe në pjesë të vogël në Evropë. Islamizimin e kanë filluar arabët, ndërsa e kanë vazhduar një numër i madh i popujve të tjerë, të cilët kaluan në Islam, duke përfshirë dhe osmanllinjtë (turqit), që kanë islamizuar Ballkanin, duke përfshirë dhe territoret e Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë dhe Çamërisë.

Shih edhe

Redakto