Ky dokumentar është një eksplorim i Polifonisë Shqiptare. Nëpërmjet një profesori muzike tregohet për këngën polifonike. Në radio dhe studion e tij ai rrëfen dhe shpjegon lashtësinë e polifonisë, zhanret, stilet, tipologjinë dhe zbërthen në mënyrë profesionale të veçantat e të kënduarit të këngës polifonikeKy dokumentar është një eksplorim i Polifonisë Shqiptare. Nëpërmjet një profesori muzike tregohet për këngën polifonike. Në radio dhe studion e tij ai rrëfen dhe shpjegon lashtësinë e polifonisë, zhanret, stilet, tipologjinë dhe zbërthen në mënyrë profesionale të veçantat e të kënduarit të këngës polifonike.

[1][2]

Regjisori dhe ekipiRedakto

  • Regjia: Ibrahim Muçaj
  • Skenari: Bajram Llapi, Ibrahim Muçaj
  • Fotografia: Ferdinand Karuni
  • Montazhi: Ergys Çela
  • Zëri: Gëzim Koni
  • Producent: Gëzim Sulaj
  • Prodhuar nga: Teatër Tv Studio-Al, GED Film Production-Al
  • Financuar nga: Qendra Kombëtare e Kinematografisë/ANCC

ReferimeRedakto

  1. ^ Katalog festivali i 13-të i Filmit Shqiptar (2012) nga Qendra Kombëtare e Filmit
  2. ^ https://issuu.com/nationalfilmcenter/docs/katalog-festivali-2012-ok