Jamiroquai është një acid jazz / funk bend anglez i themeluar në vitin 1992. Jamiroquai ishin një ndër bendet kryesore të lëvizjes londineze së acid jazz në fillimin e viteve 1990, së bashku me bendet si Incognito, Brand New Heavies, Galliano, dhe Corduroy. Jamiroquai në albumet në vazhdim kanë eksploruar edhe me zhanre të tjera si disco, soul, pop, rock, dhe electronica. Bendi ka shitur më shumë se 21 milion albume në tërë botën.

Jamiroquai
Background information
OrigjinaAngli
ZhanretAcid jazz, funk, post-disco
Vitet aktik1992 - prezent
LabeliAcid Jazz, Sony BMG, Columbia
Antar/ëtJay Kay
Rob Harris
Paul Turner
Matt Johnson
Derrick McKenzie
Sola Akingbola
Lorraine McIntosh
Hazel Fernandez
Sam Smith
Anëtarët e kaluarSimon Katz
Nick Fyffe
Stuart Zender
Simon Carter
Toby Smith
Mike Smith
Nick Van Gelder
Darren Galea (a.k.a. DJ D-Zire)
Winston Rollins
Adrian Revell
Howard Anderson
Wallis Buchanan
Websitejamiroquai.com

Diskografia

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto