Jashar Sejdiu lindi në vitin 1955Bozovcë, është këngëtar dhe folklorist shqiptar nga trevat shqiptare në Maqedoni.

Skeda:Jashar Sejdiu.jpg

Biografia Redakto

Jashar Sejdiu, lindi në vitin 1955 në fshatin Bozovcë që gjendet thellë në rrëzë të malit Sharr. rrjedh nga një familje e varfër, por fisnike e njohur në këtë fshat si një familje shumë e urtë.

Jashari shkollën katër vjepare e ka kryer në vendlindje, të mesmen në Tetovë, pastaj vazhdoi Shkollën e Lartë Komerciale në Pejë.

Filloi të këndojë që në moshën e re së bashku më vëllanë e tij.

Sukseset artistike si "Vllezërit Sejdiu" Redakto

Vëllezërit Sejdiu që nga viti 1978 u bënë anëtarë të rregullt të Shoqatës Kulturoro-Artistike Sh.K.A. Xheladin Zeqiri të Tetovës ku morën pjesë në shumë koncerte dhe festivale të ndryshme anë e mbanë Maqedonisë dhe në Kosovë.

Më vitin 1995 morën pjesë në festivalin "Oda Dibrane 1995" ku u shpërblyen si Rapsod më të mirë të festivalit më këngët "Ç’ka Tetova që lëshon Gjamën” dhe “Jam i lumtur që jam shqiptarë".

Pastaj më vitin 1996 përsëri në festivalin "Oda Dibrane 1996" kënga ”Kur kam qenë një herë më i ri” u shpall si këngë më e mirë në festival. Po këtë vit morën pjesë edhe në festivalin që u mbajte në Preshëvë ,ku u vlerësuan si dueti më i mirë në Festival me këngën ”Malloja bylikin Shullanit”. Kjo ishte një këngë kërçovare.

Në vitin 2000 patën një turne nëpër skandinavi ku u pritën shume mirë nga shqiptarët që punojnë atje, dhe shumë e shumë suksese të tjera.

Vëllezërit Sejdiu edhe sot e kësaj dite janë anëtarë të Sh.K.A, “Xheladin Zeqiri“ të Tetovës që këta dy vëllezër që janë legjendë e gjallë e këngëve të bukura të trevave të Maqedonisë perëndimore.

Albumet muzikore Redakto

Rina

mua me pelqejne kenga popullore por me se shumti me pelqen CD-2009 edhe si kenge aty me e mire per mua eshte mos me pyet vlla tung by rina