Njeriu më i moçëm në botë në historinë e shkruar të njerizimit ka qenë zonja Zhane Luisa Kalmenti (Jeanne Louise Calment) e lindur më 21 shkurt 1875Francë e cila vdiq më 4 gusht 1997.

JeanneCalmentaged20.jpg

Ajo në jetën e saj është regjistruar në librin e rekordeve për disa dukuri sikur që është këngëtarja më e vjetër apo aktorja më e vjetër. Në moshën 114 vjeçare ajo luajti rolin që prezantonte vetveten në filmin "Vincenti dhe Unë" (Vincent and Me) në vitin 1990.

Shih edheRedakto

Burim i të dhënaveRedakto