Prof. Dr. Jera Kruja është pedagoge në Fakultetin e Mjekësisë, Universiteti i Mjekësisë, Tiranë, mjeke neurologe dhe shefe e Shërbimit Universitar të Neurologjisë në Qendrën Spitalore Universitare "Nënë Tereza" Tiranë (QSUT).[1] Gjatë karrierës së saj, ajo ka mbajtur role te ndryshme në fushën akademike dhe të kërkimit shkencor dhe ka marrë pjesë në shumë konferenca shkencore. Prof. Kruja është autore e shumë librave dhe rreth 175 artikujve mbi shkencën e Neurologjisë.[2]

EdukimiRedakto

 • (1974-1980) Doktor, Dega "Mjekësi e Përgjithshme", Fakulteti i Mjekësisë, Tiranë

KarrieraRedakto

 • (2021-në vijim) Anëtare e Akademisë Evropiane të Neurologjisë, EAN Task Force në Neurologjinë e Përgjithshme
 • (2020-në vijim) Anëtare e Komisionit te Standarteve dhe Vlerësimit, Federata Botërore e Neurologjisë (WFN)
 • (2018-në vijim) Fellow e Akademisë Evropiane të Neurologjisë
 • (2018-në vijim) Polemikat në Neurologji, Ambasadore, CONy
 • (2017-në vijim) Komisionere e Lancet Stroke për LMIC
 • (2014–2018) Anëtare e Komitetit për Kursin e Mësimdhënies, Federata Botërore e Neurologjisë (WFN)
 • (2014–2016) Anëtare e Komitetit Shkencor të Akademisë Evropiane të Neurologjisë (EAN)
 • (2013-2014) Rektore e Universitit të Mjeksisë, Tiranë
 • May 23, 2011 Këshilltare e Këshillit Bashkiak Tiranë
 • (2010-në vijim) Anëtare e Fakultetit dhe Shkencore e huaj në Kongresin CONy
 • (2010-2013) Pikë Kombëtare Kontakti, Komisioni Evropian, Programi CORDIS Fp7
 • (2003-në vijim) Redaktore e Revistës Evropiane të Neurologjisë, Epidemiologji Klinike, Semundjet Neuropsikiatrike dhe Trajtimi, Revista e Epidemiologjise dhe Shëndetit Public, Revista e Epilepsië Pediatrike, Pacientët dhe Referencat, Revista Britanike e Kerkimit Farmaceutik, Revista Britanike e Mjekësië dhe Kërkimit Mjekësor, Revista Ndërkombëtare e Sëmundjeve Neuropsikiatrike, Raportet e rastit BMJ, etj
 • (Shkurt 2003–2011) Trajnere e Akademisë Evropiane të Epilepsisë
 • (2000-në vijim) Anëtar e bordit redaktues të OA Publishing London, Redaktore e Trurit Qendror të WebMed, Confinia Cephalalgica, Parma, Emilia-Romagna, Italy; Kontribuese ne Cochrane MS; Revista Turke e Neurologjisë, Revista Mjekësore Shqiptare, Revista Shqiptare e Shkencave Mjekësore dhe Shëndetësore, Universiteti i Mjekësisë, Tiranë
 • (1998-2007) Presidente e Shoqatës Shqiptare të Neurologjisë (ASN).
 • (1996-në vijim) Shefe e Shërbimit Universitar të Neurologjisë, QSUT, Tiranë
 • (1981-në vijim) Lektore: Fakulteti i Mjekësisë, Departmenti i Neurologjisë, Universiteti i Tiranës (Universiteti i Mjekësisë që prej Janarit 2013).

PublikimeRedakto

 • Practical needs and considerations for refugees and other forcibly displaced persons with neurological disorders: Recommendations using a modified Delphi approach [version 2; peer review: 2 approved], 2022-03-25 | journal-article

DOI: 10.12688/gatesopenres.13447.2 Part of ISSN: 2572-4754 Source:Gates Open Research

 • Primary stroke prevention worldwide: translating evidence into action The Lancet Public Health, 2022-01 | journal-article

DOI: 10.1016/s2468-2667(21)00230-9 Part of ISSN: 2468-2667

 • Headache in Migrants and Refugees Sustainable Development Goals Series, 2022 | book-chapter

DOI: 10.1007/978-3-030-81058-0_19 Part of ISBN: 9783030810573 Part of ISBN: 9783030810580 Part of ISSN: 2523-3084 Part of ISSN: 2523-3092

 • Practical needs and considerations for refugees and other forcibly displaced persons with neurological disorders: Recommendations using a modified Delphi approachGates Open Research, 2021-12-14 | journal-article

DOI: 10.12688/gatesopenres.13447.1 Source:Crossref

 • Rituximab for people with Multiple Sclerosis cochranelibrary.com, 2021-12-05 | journal-article
 • Burden and attitude to resistant and refractory migraine: a survey from the European Headache Federation with the endorsement of the European Migraine & Headache AllianceThe Journal of Headache and Pain, 2021-12 | journal-article

DOI: 10.1186/s10194-021-01252-4 Part of ISSN: 1129-2369 Part of ISSN: 1129-2377

 • The state of stroke services across the globe: Report of World Stroke Organization–World Health Organization surveys International Journal of Stroke, 2021-10 | journal-article

DOI: 10.1177/17474930211019568 Part of ISSN: 1747-4930 Part of ISSN: 1747-4949

 • Eagle syndrome presenting as a neurological emergency: A case reportSurgical Neurology International 2021-06-07 | journal-article

DOI: 10.25259/sni_362_2021 Part of ISSN: 2152-7806

 • The provision of epilepsy care across Europe 2017: A 17-year follow-up surveyEpilepsia Open, 2019 | journal-article

DOI: 10.1002/epi4.12306 EID: 2-s2.0-85062399667

 • Limits on testamentary freedom for people with dementia in Albania: Innovative Practice Dementia, 2017 | journal-article

DOI: 10.1177/1471301215602988 EID: 2-s2.0-85022004095

 • Accuracy of conventional diagnostic methods for identifying structural changes in patients with focal epilepsy Acta Informatica Medica, 2016 | journal-article

DOI: 10.5455/aim.2016.24.351-353 EID: 2-s2.0-84994713333

 • Right hemispheric leukoencephalopathy as an incidental finding following a lightning strikeMacedonian Journal of Medical Sciences, 2016 | journal-article

DOI: 10.3889/oamjms.2016.141 EID: 2-s2.0-85006699469

 • Intracellular signaling of the aging suppressor protein klotho Current Molecular Medicine, 2015 | journal-article

DOI: 10.2174/1566524015666150114111258 EID: 2-s2.0-84922288806

 • Epidemiological characteristics and functional disability of multiple sclerosis patients in kosovo, 2014-06 | journal-article

PMID: 25568528 PMC: PMC4240334 DOI: 10.5455/medarh.2014.68.178-181

 • EHMTI-0216. Primary headache among adolescents in Albania, 2014 | journal-article

PMC: PMC4181456

 • EHMTI-0302. SUNCT syndrome, case report, 2014 | journal-article

PMC: PMC4180880

 • Epidemiological characteristics and functional disability of multiple sclerosis patients in Kosovo, 2014 | journal-article

PMID: 25195347

 • Clinical variability of the cerebral autosomal-dominant arteriopathy with subcortical infarcts and leukoencephalopathy phenotype in two siblings of a large family showing the same mutation, 2013 | journal-article

PMID: 24124395 PMC: PMC3794843 DOI: 10.2147/IMCRJ.S51875

 • Epileptic seizures in multiple sclerosis patients, Multipl skleroz hastalarında epileptik nöbetler Turk Noroloji Dergisi, 2013 | journal-article

DOI: 10.4274/Tnd.46362 EID: 2-s2.0-84879158062

 • Factors influencing mini-mental state (MMSE) score in stroke patients, 2013 | journal-article

PMID: 23848035 DOI: 10.5455/medarh.2013.67.171-173

 • Avoiding parental distress when discussing about SUDEP: the Albanian experience.Medicinski arhiv, 2012 | journal-article

DOI: 10.5455/medarh.2012.66.201-203 EID: 2-s2.0-84865094566

 • Avoiding parental distress when discussing about SUDEP: the Albanian experience, 2012 | journal-article

PMID: 22822624

 • High prevalence of major neurological disorders in two Albanian communities: results of a door-to-door survey. Neuroepidemiology, 2012 | journal-article

PMID: 22433124 DOI: 10.1159/000336348

 • Orbital emphysema after nose blowing. Neurology, 2011-04 | journal-article

PMID: 21464434 DOI: 10.1212/WNL.0b013e3182143523

 • Inapplicability of advance directives in a paternalistic setting: the case of a post-communist health system, 2011 | journal-article

PMID: 21676261 PMC: PMC3141794 DOI: 10.1186/1472-6939-12-12

Lidhje të jashtmeRedakto

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jera-kruja-a965839/?originalSubdomain=al

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6082-5595

Jera Kruja ka qenë personazhi i një video/podcast [3] të krijuar nga të rinjtë në kuadër të projektit Local STEMspresso: Promovimi i Grave në STEM nga të rinjtë për të rinjtë, të zbatuar nga SCiDEV[lidhje e vdekur] me mbështetjen e UNDP Albania, në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale si pjesë e programit të përbashkët të Kombeve të Bashkuar "T'i japim fund dhunës ndaj grave në Shqipëri", financuar nga Ambasada e Suedisë në Shqipëri.[4]

ReferencatRedakto

 1. ^ http://www.qsut.gov.al/staff/prof-jera-kruja/
 2. ^ https://scholar.google.com/citations?user=GY2ZY2IAAAAJ&hl=en
 3. ^ https://www.youtube.com/watch?v=4jdQickFhfw
 4. ^ https://scidevcenter.org/local-stemspresso-promoting-women-in-stem-to-youth-from-youth/