James Patrick "Jimmy" Page është kitaristi i njohur i grupit anglez Led Zeppelin.

Example alt text
Jimmy Page

Me sjelljen e një metode të re të interpretimit me kitarë dhe duke vendosur një stil dhe imazh të veçantë në skenë, ai mbetet një nga figurat më të veçanta të muzikës rock. Pos veprimtarisë se suksesshme, ai dallohet edhe nga interesimi që tregoi për misticizmin.

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.