Johan Gadolin lindi më 5 qershor 1760 në Turku (suedisht Åbo) dhe vdiq më 15 gusht 1852 në Wirno. Ishte kimist finlandez.

Johan Gadolin

Gadolin në vitin 1794 zbuloi elementet e para kimike të grupit metaleve të rralla tokësor, Yttriumin dhe në minderal Ytterbitin.