Johann Rudolph Glauber lindi më 10 mars 1604 në KarlstadtGjermani dhe vdiq më 16 mars 1670 në Amsterdam. Ishte farmacistë dhe kimist gjerman, bëri zbulimin e sulfatin e natriumit.

Johann Rudolph Glauber