Johann Wolfgang Döbereiner

kimist gjerman

Johann Wolfgang Döbereiner lindi më 13 dhjetor 1780 në Hof, Gjermani dhe vdiq më 24 mars 1849 në Jena. Ishte kimist gjerman, i cili njihet edhe si parapropozues për formimin e sistemit periodik dhe me kontrollimin e Platinit shkoi në rrugën e katalizës.

Johann Wolfgang Döbereiner