Xhoni Alderman (ang. John Alderman)  ishte, indian që lutej, i cili në vitin 1676 vrau udhëheqësin rebel të amerikanëve vendas, Metacomet, i cili po merrte pjesë në një ekspeditë ndëshkuese të udhëhequr nga [[Kapiteni Benjamin Çërç]].

Si një shpërblim, për këtë vepër, Alderman pranoi kokën dhe një dorë të Mbretit Filip. Kokën më vonë i shiti Kolonisë së Plejmuthit për 30 Shilinga e që ishte shkallë standarde për kokë indiani në kohën e Luftës së Mbretit Filip. Koka u vendos një shtizë mbi Kodrën e Varrimit në Plejmuth ku dhe qëndroi njëzet vitet e ardhshme.

ReferimetRedakto