John Couch Adams

matematicien dhe astronom britanik

John Couch Adams, (lexo: Xhon Kouç Adams), lindi më 5 qershor të vitit 1819Lindcot, ShBA dhe vdiq më 21 janar të vitit 1892Kembrixh, Angli, ishte shkencëtar britanik.

John Couch Adams

Pas studimeve në kolegjin "St. John´s" në Kembrixh punoi si astronom dhe më 1858 u emërua profesor i gjeometrisë dhe astronomisë në Kembrixh. Pas analizës matematikore të pengesave të lëvizjeve të Uranit, më 1845 zbuloi planetin Neptun.