John Paul Jones (i lindur John Baldwin në 3 janar, 1946) është muzikant anglez që njihet si basisti i bendit rok Led Zeppelin. Përveç bas, ai lozi mandolinë, piano dhe flautë për Led Zeppelin. Jones ka influencuar basista si Geddy Lee, Geezer Butler, Gene Simmons, dhe Krist Novoselic. Në 2009, më këngëtarin/bateristin e Foo Fighters, Dave Grohl, kitaristin/këngëtarin e Queens of the Stone Age, Josh Homme, ai formoj grupin Them Crooked Vultures. Them Crooked Vultures lëshuan albumin e tyre të parë Them Crooked Vultures në 17 nëntor, 2009.

Example alt text
John Paul Jones