John Penrice (5 dhjetor 1818 – 1892) ishte ushtarë, fotograf britanikë dhe autor i fjalorit të Kuranit në gjuhën angleze (1873) bazuar në botimin e Gustav Leberecht Flügel (1834).

Ai kishte vëllezër dhe motra, përfshirë Thomas Penrice i Kilvrough (lindi më 1820), Kapiten Herbert Newton Penrice i Inxhinierisë Mbretërore makineria e tunelit e të cilit ishte përdorur gjatë Luftës së Krimesë.[1] and Rev. Charles Berners Penrice.

Penrice ishte kapiten, pastaj u bë major (1855) në Regjimentin Mbretëror të Norfolk në ushtrinë britanike, Penrice shfaqi pikëpamje arkitekturore dhe peizazhore në ekspozitat e Shoqatës Fotografike 1854 dhe 1855 në Londër dhe në ekspozitën e Institutit Fotografik të Londrës 1855. Puna e tij pas kësaj ishte në kolodion.[2] Libri i tij Fjalori i Kuranit së pari u botua më 1873.[3] Penrice shërbeu në Egjipt dhe Nubia me trupat britanike, dhe u supozua të jetë punë autoritative. Në 150 vitet e fundit janë botuar botime të shumta të fjalorit,[4][5]

Referimet Redakto

  1. ^ Handbook of mining and tunnelling machinery - Page 152 Barbara Stack - 1982 "According to an article entitled 'Merseyside's first mole' (Mott, Hay and Anderson),17 Captain Penrice is reputed to have designed and built his machines so that they could be used to undermine the walls of Sebastopol during the Crimean War"
  2. ^ John Penrice, a Biographical Sketch
  3. ^ John Penrice, a Biographical Sketch
  4. ^ A Dictionary and Glossary of the Koran (1988) Ghazali.org
  5. ^ A Dictionary and Glossary of the Koran (1988) Amazon.com