Jusuf ibn Tashfin ishte lideri i Marokos. Ai erdhi në Andalusi nga Afrika për t'i ndihmuar muslimanët kundër Alfonso VI. Sipas historisë së liderëve të Marokos, Pëshkrimi i Jusufit ishte: "Ai kishte sy të zezë, gjatësi të mesme, mjekërr të vogël, zë të butë, hundë të drejtë, vetulla të bashkuar dhe ndryshe nga liderët tjerë, ai nuk vdiq në betejë. Ai jetoi deri në moshën 100 vjeçare.

Jusuf ibn Tashfin
Sulltan
10611106
Pasardhësi: Ali ibn Jusuf
Të dhënat personale
Lindi më: 1061
Vdiq më: 1106
Feja: Islami