Këneta e Hoxharësishte një kënetë në jug të Ultësirës PerëndimoreShqipëri.[1]

Nga bonifikimi, i mbaruar në vitin 1962, 7,000ha tokë u liruan për qëllime shfrytezimi bujqësor dhe 12,000ha të tjera patën përmirësim në kualitetin e tokës. Nga ana tjetër bonifikimi pati një ndikim negativ në ekologji me shumë florë dhe faunë lokale që u shkatërrua ose u zhduk.[2]

ReferimeRedakto

  1. ^ Geographcal Names. "Keneta e Hoxhares". Marrë më 7 tetor 2017. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Gjeografia fizike e Shqiperise (bot. 1992). fq. 197. {{cite book}}: |access-date= ka nevojë për |url= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)