KB Trepça është një klub profesionist basketbolli me qendër në Mitrovicë Kosovë. Klubi garon në Superligën e Basketbollit të Kosovës, Ligën Ndërkombëtare të Basketbollit në Ballkan dhe Kupën e Kosovës. KB Trepça është një nga klubet më të suksesshme në Kosovë, pasi që deri më tani ka fituar 4 Kampionate Kombëtare dhe 6 Kupa të Basketbollit të Kosovës.

Historia Redakto

Trepça u themelua si klub basketbollistik në vitin 1947.

Arena Redakto

 
KB Trepça vs. KB Peja, Superliga e Kosovës në Basketboll lojë e rregullt e sezonit.

Klubi aktualisht luan në qendrën sportive "Salla e Sporteve Minatori", në qendër të Mitrovicës, me një kapacitet për rreth 3000 spektatorë.

Lista Redakto

Nderime Redakto

 • Kampioni i Ligës së Kosovës (4): 1992, 2000, 2001, 2012
 • Finalisti i Ligës së Kosovës (6): 1994, 2002, 2007, 2010, 2022, 2023
 • Fituesi i Kupës së Kosovës (6): 1993, 2000, 2004, 2012, 2022, 2023
 • Finalisti i Kupës së Kosovës (2): 2005, 2012
 • Fituesi i Superkupës së Kosovës (1): 2023
 • Superkupa Mbarëkombëtare (1): 2022

Lojtarë të shquar Redakto

 • Stampa:Country data AUS John Gardiner
 •   Narcis Begovac
 •   Senad Delić
 •   Jasenko Elezović
 •   Nedžad Spahić
 •   Edin Nurkanović
 •   Dinko Pelto
 •   Tarik Varaga
 •   Mladen Varaga
 •    Marko Zorz
 •   Charles Manga
 •   Igor Miličić
 •   Davor Halbauer
 •   Davor Kurilić
 •   Jure Lonzančić
 •   Besim Braha
 •   Drilon Hajrizi
 •   Esat Ibrahimi
 •   Artan Mehmeti
 •   Eroll Pepiqi
 •   Edmon Raqa
 •   Vigan Raqa
 •   Ilir Selmani
 •   Bekim Syla
 •   Besnik Tupella
 •   Naim Haxha
 •   Fikret Handžić
 •    Ylber Jusufi
 •    Muhamed Thaçi
 •    Amin Hot
 •    Mikaile Tmusiq
 •   Dime Tasovski
 •   Amir Delalić
 •   Melvis Haskić
 •   Jan Orfila
 •   Alvaro Calvo
 •   Haashim Simmons
 •   Ryan Burgart
 •   Frank Butler
 •   Darren Fenn
 •   Dennis Mims
 •   Julius Teal
 •   Kevin Guyden
 •   Jaleel Nelson
 •   Ken Brown
 •   Rodney Purvis
 •   Jamel Artis
 •   Will Daniels

Trajnerë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto