Kaparieli

fshat në Shqipëri

Kaparieli (haset edhe ne formen Kaparjeli) është fshat në jug të Shqipërisë në pjesën perëndimore të aksit Tepelenë-Gjirokastër, shtrihet në gjerësi gejografike 40° 8' 31"[1] veri dhe gjatësi 19° 56' 44"[1] lindje. Ka per kufij fqinjesore me Fterra dhe Zhulati Ky fshat është mbetet intersesant per emertimin e tij specifik.

Kaparieli

HistoriaRedakto

GjeografiaRedakto

EkonomiaRedakto

Etnografi EntologjiRedakto

PersonaliteteRedakto

KulturëRedakto

Vatra e Kulturës në Kapariel zhvillon edhe tani veprimtari kulturore.

ReferimetRedakto

Shih edheRedakto