Karl Gustav Pilo

artist danez
Qsicon inArbeit.svg Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Artikulli ka nevojë për përmirësim gjuhësore. --Adventus 12 gusht 2010 10:22 (CEST)

Karl Gustav Pilo u lind në vitin 1711 dhe vdiq në vitin 1793. Ai ishte piktor suedez.

Karl Gustav Pilo

JetaRedakto

Pasi përfundoi studimet në Stockholm në Olof Arenius ai shkoi në Skone, ku punoi nje seri portretesh me porosi, pastaj në vitin 1741 u zhvendos në Kopenhagen. Këtu Pilo arriti shumë sukses: Në vitin 1745 u emërua piktor i oborrit mbretëror, prej 1748 punoi si profesor në Kunstakademiet, ku u bë drejtor në 1771. Një vit më pas u detyrua të lërë Danimarkën dhe u kthye në Suedi atje u zgjodh si drejtor në shkollën e akademisë se arteve suedeze.[nevojitet citimi] Në dekadën e fundit të jetës se tij u mor me punimin e një pikture të papërfunduar mbi kurorëzimin e Gustav III në Storkyrkan (sot Muzeu Nacional i Suedisë). Kryesisht i ndikuar nga arti plastik i shokut Arenius, në vitin 1740 aplikoi stilin rokoko me ngjyra të ftohta dhe të ndritshme, më vonë pas vitit 1760 u ndikua nga mjeshtria e Rembrandtit dhe përdori një kolorit më te thellë dhe më të ngrohtë, gjithashtu një stil psikologjik me dritë.

Referime dhe shënimeRedakto