Kenji Watanabe

notues japonez

Kenji Watanabe (Japonisht: 渡辺 健司; Watanabe Kenji; 17 korrik 1969 - 18 shtator 2017[1]) ishte notar japonezë. Ai përfaqësoi vendin në tri herë radhazi në Lojërat Olimpike Verore, duke filluar në vitin 1984.

Në Lojërat Olimpike Verore 1992, rezultati i tij më i mirë ishte 2:14.70 në Notin 200 metra. Ai ishte nipi i Hisakichi Toyoda, i cili fitoi medaljen e artë në Lojërat Olimpike Verore 1932.

Në Lojërat Aziatike 1986 në Seul, ai fitoi medaljen e artë në notin 200 metra dhe medaljen e bronztë në 100 metra.

Më 18 shtator 2017, Watanabe vdiq në shtëpinë e tij. Ai ishte 48 vjeçar.[2]

ReferimetRedakto