Kikboksi

sport luftarak me kontakt të plotë në të cilin garuesit me doreza mund të godasin me grusht dhe shkelm me këmbë të zbathura

Kikboksi

Historia Redakto

Kikboksit filluar në ShBA gjatë 1970, kur mjekët amerikanë të karatesë u bë frustruar me kontrollet e rrepta në konkurse artet marciale që nuk e lejonte kontakt të plotë shkelma dhe grushta. Shumë pyetje janë ngritur kur sportive filloi në lidhje me rrezik të lartë të lëndimit. Si rezultat, rregullat e sigurisë janë përmirësuar dhe rroba mbrojtëse u shtua. Si ky është një sport relativisht i ri nuk ka tradita afatgjatë. Sport ka pësuar ndryshime dhe është rafinuar gjatë dy dekadave të fundit. Konkurrentët të përdorni mësimi, nis, grushta, goditje blloqe, boks hije, dhe të prishjes druri që është mësuar dhe aplikuar nën udhëzimin profesional.

Lidhje Redakto

  • Kikboksit Informacion i Përgjithshëm : Faqet e internetit që përmbajnë informacion të përgjithshëm, histori, dhe teknikat.
  • Kikboksit Revista : Revista Online.
  • Kikboksit Organizatat : Organizatat, Federatave, dhe shkollat.