Kodra është pjesë toke e ngritur si breg i lartë me pjerrtësi të butë. Sipërfaqet e ngritura të tokës nën një mijë metra (1000 metra) dhe me shpate të buta njihen si male të ulëta.qe kane shtepi

Hillwalkers mbi Beinn Dearg, Skoci