Kohët e Errëta mund te referon tek:

Në histori the sociologjiRedakto

 • Kohët e Errëta (historiografi), koncepti i periodes së ashtuquajtur "Terri intelektual" që supozohet se ka ndodhur ne Europë në përcjellje me rënien e Perandorisë Jugore Romake.
  • Koha e Mesjetës Evropiane (shek.5 deri shek.15)
  • Koha e herëshme e Mesjetës të Europës Jugore (rreth viteve 500 deri 1000)
  • Periudha e Mirgimit (rreth viteve 300 deri 700)
   • Edhe pse, shumica e historianëve nuk e perdorin termin "Koha e Errët".
 • Koha e Errët Greke (rreth 1100 p.e.s. deri 750 p.e.s.), një periudhë ne historinë Greqisë së Lashtë dhe Anatolisë prej së cilës nuk ka kurrfarë shënime, dhe pak prova arkeologjike.
 • Koha e Errët e Kamboxhias (rreth 1450 deri 1863)
 • Koha e Errët Digjitale e hipotetisuar.

Koha "lat:saeculum obscurum" ose Koha e Errët në historinë e Kishes Katolike prej viteve 904-964.

Në muzikëRedakto

Për zbavitjeRedakto

 • Dark Age of Comic Books (1986 - fund 1990s), një periudhë në industrinë komike Amerikane.
 • Dark Ages (1991 lojë kompjuterike), nga Apogee Software.
 • Dark Ages (lojë kompjuterike), një MMORPG [Massive Multiplayer Online Role Playing Game] nga KRU Interactive.
 • Dark Ages (seri televizive), një ITV komedi seri nga viti 1999 që zhvillohet në Angli në vitin 999 P.E.S.
 • The Dark Ages (2007), një dokumentar dy orësh nga en:History Channel i direktuar nga Kristofor Kasëll.
 • "The Dark Age", një episodë nga seriali "en:Buffy the Vampire Slayer".