Hape menynë kryesore

Koha e lirë shpesh është përcaktuar si cilësi e përvojës ose si kohë e lirë. [1] [2] Koha e lirë është koha e kaluar pa obligime, largë nga biznesi, puna, punët e shtëpisë dhe arsimi, si dhe aktivitetet e nevojshme si ushqimi dhe të fjeturit. [3] Natyrisht që aktivitetet e kohës së lirë të shumicës së njerëzve nuk janë një zgjedhje krejtësisht e lirë dhe mund të kufizohen nga presionet shoqërore, p.sh. njerëzit mund të detyrohen të kalojnë kohën e tyre të lirë në punët e kopshtarisë duke u nisur nga nevoja për të qenë në hap me standardin e kopshteve fqinje ose për të shkuar në një mbrëmje ose një ndejë shoqërore për shkak të presioneve nga rrethi i shoqërisë.

Shiko gjithashtuRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Kelly, John (1996). Leisure, 3rd edition. Boston and London: Allyn and Bacon. f. 17–27.  978-0-13-110561-4. 
  2. ^ Neulinger, John (1981). To Leisure: An Introduction. Ann Arbor, MI: Allyn and Bacon. f. 10–26.  978-0-20-506936-1. 
  3. ^ Situational International # 9 (1964) "Pyetësori, seksioni 12"