Kolesjan

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Kukësit

Kolesjani është një fshatkomunën Bicajrrethin e KukësitShqipërisë.

Kolesjani

11 tetor 1911 u hap shkolla e parë shqipe në fshatin Kolesjan të  Qarkut  Kukës. E para shkollë shqipe dhe një nga më të hershmet në të gjithë veriun, e cila shënoi fillimin e shtrirjes së arsimit kombëtar në malësitë e Kukësi

Shih edhe Redakto