Kolonializmi

krijim dhe mirëmbajtje e kolonive nga njerëz nga një territor tjetër

Si rregull kolonializmi ka të bëjë me një marrëdhënie mes kollektivevev, në të cilën vendimet kyçe janë vendosur mbi jetën te kolonizuaarve nga një kulturore të ndryshme dhe jo me deshire per tu pershatur pakicë e sundimit kolonial në lidhje me interesat e tyre kryesore. Në kohët moderne ende të vijnë sendungsideologische shtuar doktrinat e justifikim nga zotërit kolonial të cilët janë të bindur për superioritetin e tyre kulturor.

Shih edheRedakto

Lidhje internetiRedakto

BurimeRedakto


Stampa:Navigationsleiste der Kolonialmächte