Komuna e Kisella Vodës


Kisela Voda (Maqedonisht:Кисела Вода , që do të thotë "ujë mineral") është një nga dhjetë komunat që përbëjnë qytetin e Shkupit, kryeqytetin e Republikës së Maqedonisë.

GjeografiaRedakto

Komuna kufizohet me komunën e Karposhit në veriperëndim, Komuna Qendër në veri, Komuna Aerodrom në verilindje, Komuna Studeniçan në jug dhe Komuna Sopishtë në perëndim

DemografiaRedakto

Sipas regjistrimit të fundit kombëtar nga viti 2002, kjo komunë ka 57,236 banorë. Grupet etnike në komunë përfshijnë:

  • Maqedonet = 52,478 (91.7%)
  • Serbet = 1,426 (2.5%)
  • Romet = 716 (1.3%)
  • të tjeret.

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto


  Komunat në Maqedoni e Veriut  

Belimbegu · Berova · Bogdanca · Bogovina · Bosilova · Bërvenica · Brodi · Çashka · Çeshinova-Oblesheva · Çuçeri · Debërca · Dellçeva · Demir Kapia · Dibra · Dojrani · Dollneni · Gostivari · Gracka · Gjevgjelia · Haraçina · Ibrahimova · Jegunoci · Kamenica · Karbinca · Kavadari · Kërçova · Koçani · Konça · Kratova · Kriva Pallanka · Krivogashtani · Krusheva · Kumanova · Likova · Llozova · Manastiri · Mavrova dhe Radostusha · Mogilla · Murgashova · Nagoriçi i Vjetër · Negotina · Novaca · Novosella · Ohri · Peçeva · Përlepi · Pllasnica · Probishtipi · Radovishti · Rankoci · Resnja · Rosomani · Shtipi · Sopishti · Struga · Strumica · Studeniçani · Sveti Nikolla · Tearca · Tetova · Vallandova · Vasileva · Veçani · Velesi · Vinica · Vrapçishti · Zelenikova · Zërnoci · Zhelina · Zhupa


Komunat e Shkupit: Aerodromi · Buteli · Çairi · Gazi Baba · Gjorçe Petrovi · Karposhi · Kisella Voda · Qendra · Saraji · Shutka


Ish-komunat: Drugova · Osllomeji · Vraneshtica · Zajazi