Koncili i Efesit eshte aonili i trete i pergjithsehm i kishes (Drittes Ökumenisches Konzil). Ku koncil u mblodh nga 22. qershor deri me 31. korrik 431 e.sone. ne qytetit eAzise se Vogel ne Efes. ai u thirr nga peroandori romakolindor Theodosius II.. Te pranishem qene rreth 250 perfaqesues fetare.

Tema e koncilit 431 e.soneRedakto

Rrjeadhe dhe vendimetRedakto

ReferimetRedakto