Konopi (lat. Cannabis) është bimë njëvjeçare dikotiledone, i cili mund të jetë i varieteteve të shumta. Besohet se prejardhjen e ka nga Azia Qendrore, Kina dhe veriperëndimi i Himalajeve, dhe me shekuj shfrytëzohet në industri, mjekësi, dhe me qëllim kënaqësie shpirtërore.

Cannabis sativa Koehler drawing.jpg

Konopi është i njohur edhe me emrat : kanabis (latinisht), ganxha (indiane), marihuana (në gjuhën spanjolle) dhe bari (nga zhargoni), etj.

Historia e konopitRedakto

Prejardhja e emritRedakto

Llojet e konopitRedakto

Përdorimi industrialRedakto

Përdorimi në mjekësiRedakto

Statusi ligjor i konopitRedakto

 
ligjet e shteteve evropiane për konopin

Lidhje të jashtmeRedakto

enciklopedia e konopitRedakto