Kontrabasi

Kontrabasi është instrument muzikor dhe hyn ne grupin e instrumeteve muzikore harkore. Ai ka trup shume me te madhe se instrumentet e tjera harkore.

Tingulli krijohet duke e terhequr harkun ose pickuar ate.

Ndryshe nga violina dhe viola ajo luan ne karrige ose ne kenge ka tinguj me te ulet ne instrumentet e grupit harkor dhe përdoret për efekte të posaçme. Ky instrument eshte akorduar ne kuint kurse me vone ne kuart. Telat e kontrabasit jan (G, D,A,E).

Lidhje të jashtme Redakto