Koto (箏) është një instrument me tela japonez, dhe instrumenti kombëtar i Japonisë. Koto janë afërsisht 180 centimetra në gjatësi dhe janë bërë nga druri Paulownia (Paulownia tomentosa, i njohur si kiri). Lloji më i zakonshëm i koto është ajo me 13 tela që përdoret për akordim. Koto me 17 tela janë gjithashtu të zakonshme, dhe veprojnë si bas në ansamble. Telat koto luhet duke përdorur plektrume me tre gishtërinj e parë të dorës së djathtë.

Instrumenti koto me 13 tela