Kristiane Backer

Kristiane Backer (lindi më 13 dhjetor 1965) është prezantuese, gazetare dhe autore gjermane e cila jeton në Londër.

Backer takoi lojtarin pakistanezë të kriketit Imran Khan. Ai i dhuroi asaj disa libra islame dhe e ftoi të udhëtoi nëpërmjet Pakistanit. Ajo u konvertua në Islam më 1995.[1][2] Ajo jeton në Londër.[3][4]

KarrieraRedakto

Në moshën 24 vjeç Backer u bë një nga prezantuesit e MTV Evropa ku ajo intervistoi shumë artistë dhe muzikantë të kohës së saj. Ajo krijoi një shfaqje për rininë në Gjermani. Ajo prezantoi në shfaqje të udhëtimit për Travel Channel në Gjermani dhe një shfaqje ndërfetare në Kanalin Ebru.

ReferimetRedakto

  1. ^ Former German MTV host promotes Islam with new autobiography, dw-world.de; 2 nëntor 2016.
  2. ^ Kristiane Backer: from MTV to Mecca, spiegel.de; 2 nëntor 2016.
  3. ^ Kristiane Backer profile, fr-online.de; 2 nëntor 2016.(gjermanisht)
  4. ^ MTV-Diva Kristiane Backer, welt.de; 2 nëntor 2016.(gjermanisht)

Lidhje të jashtmeRedakto