Kufiri mes Shteteve të Bashkuara dhe Meksikës

Kufiri mes Shteteve të Bashkuara dhe Meksikës është i gjatë rreth 3 200 kilometra, dhe shtrihet nga oqeani Atlantik deri në oqeanin Paqësor.  Tortilla border kalon nëpër zona kryesisht të thata dhe relativisht jo të populluara. Mungesa e zhvillimit ekonomik si dhe NAFTA kanë ndihmuar për të krijuar një bazë të fortë të ndërvarësisë mes dy anëve të kufirit.  Megjithatë, kufiri është gjithashtu subjekt i rëndësishëm i mbikëqyrjes nga ana e Shteteve të Bashkuara, përmes United States Border Patrol, duke kërkuar për të kufizuar fluksin e emigrantëve. Në një pjesë të gjatë kufiri është i mbyllur me një mur.

Kufiri mes Shteteve te Bashkuara dhe Meksikes
United States–Mexico border map.jpg
Shtetet kufizueseFlag of Mexico.svg Meksika
Flag of the United States.svg SHBA
Gjatësia totale3141 km
Krijimi1821
Traseja aktuale1853

Lidhje të jashtmeRedakto