Kultura në Emiratet e Bashkuara Arabe

Emiratet e Bashkuara Arabe ka një shoqëri të ndryshme.Popullsia historike e vendit si një komunitet i vogël fisnor është ndryshuar me ardhjen e shtetasve të tjerë - së pari nga iranianët më 1810, dhe më vonë nga indianët dhe pakistanezët në vitet 1960.

Ndikimi i kulturës islame, persiane dhe arabe në arkitekturën, muzikën, veshjen, kuzhinën dhe mënyrën e jetesës janë gjithashtu shumë të shquar. Pesë herë çdo ditë, muslimanët thirren për t'u lutur nga minaret e xhamive, të shpërndara në të gjithë vendin.Fundjava fillon të premten sepse e premtja është dita më e shenjtë për muslimanët. Shumica e vendeve në vitin 1998 dhe "Kapitali i kulturës islame për 2014" nga OIC.