Lakorja në hapësirë është bashkësia e pikave të përbashkëta të dy sipërfaqeve që në matematikë thuhet se nëse ekzistojnë dy sipërfaqe S1 dhe S2 dhe vlenë

L = S1 S2 atëherë L është lakore [1].

Në bazë të kësaj lakorja është shprehja gjeometrike e dy ekuacioneve me tri të panjohura. Apo shprehur në formulë : [1].

Shiko dhe këtëRedakto

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ a b Ismet Dehiri : Matematika I dhe II. Prishtinë, 1979


  Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.