Lazim Rexhepi i lindur në ShipkovicëTetovës (1920), i përndjekur nga autoritetet jugosllave, i stabilizuar në Piatra Neamc të Moldavës, Lazim Rexhepi është një nga përfaqësuesit më të denjë të shqiptarizmit në zonat etnike dhe në diasporë. Kontributi i tij për çështjen shqiptare në përgjithësi dhe atë të Kosovës në veçanti, është i jashtëzakonshëm. Lazimi, sipas zotit Eqerem Petoshati, edhe në përjetësinë edhe pavdekshmërinë e tij, në eshtrat e veta e ruan të pashuar flakën e patriotizmit shqiptar, dëshirën e tij të zjarrtë për ta parë të bashkuar (përmes integrimit evropian) Shqipërinë me Kosovën dhe trevat e tjera shqiptare në Ballkan...