LeBron James

basketbollist amerikan

LeBron James (lindi më 30 dhjetor 1984) është basketollistë amerikanë i cili luan për Los Angeles Lakers. James ka fituar dy medalje të arta dhe u bë tri herë kampion në NBA. James ka luajtur basketboll në shkollën e mesme St.Vincent-St Mary në qytetin e tij Akron,Ohio.Pas diplomimit ai u zgjodh nga ekipi Cleveland Cavaliers.Në vitin 2010 ai u largua nga Cavaliers dhe u transferua ne klubin Miami Heat.Ai ka luajtur katër sezone për Heat,duke arritur ne finalet në të gjithë katër vjet dhe duke fituar kampionatin 2012 dhe 2013.Në vitin 2013 ai udhëhoqi Miami për 27 lojë te fituara një pas një.

LeBron James (15662939969).jpg
Informacionet
Emri dhe Mbiemri: LeBron James
Kombësia: Amerikanë
Gjatësia: 2.03 m
Pesha: 113 kg
Pozita: Small forward / Power forward
Numri: 23
Ekipi: Los Angeles Lakers